DOM VITALIS

Smještaj starijih i nemoćnih osoba

Dom Vitalis je prva privatna ustanova socijalne zaštite u Sarajevu otvorena u aprilu 2009. godine sa ciljem pružanja visokokvalitetnih usluga smještaja i njege starijih i nemoćnih osoba.
Otvaranje prvog privatnog doma za stare „Dom Vitalis“ proisteklo je iz prepoznate potrebe za ovakvom vrstom usluge kroz desetogodišnji uspješan rad naše firme „Vitalis – kućna njega i liječenje“.

Gdje se nalazimo ?

Smješteni smo u Velikoj Aleji br. 28 na Ilidži uz prelijepu šetnicu prema Vrelu Bosne, daleko od gradske vreve i prometnica. Dom je okružen velikom baštom i zelenilom koji pridonose kvalitetnom odmoru i oporavku.

Šta nudimo ?

Dom Vitalis nudi smještaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Pored stalnog smještaja tj. doživotne skrbi nudimo i smještaj na određeni period:
- oporavak nakon izlaska iz bolnice,
- smještaj za vrijeme godišnjih odmora familije i slično.
Broj mjesta je trenutno ograničen na 29 kreveta što ujedno omogućava organizovanje porodične forme života u domu.
Naša posebna pažnja usmjerena je na odjel pojačane njege, odnosno njege nepokretnih korisnika.
U sklopu usluge doma korisnicima je na raspolaganju i pregled doktora interniste koji se obavlja dva puta mjesečno. Redovne posjete fizioterapeuta kao i konsultacije sa ljekarom porodične medicine, neuropsihijatrom itd. se organizuju po potrebi. Svakodnevna higijena licnog rublja i posteljine, raznovrsna prehrana u 3 glavna obroka i 2 medjuobroka koje sprema kuhar doma su takodjer u sklopu usluge.
Cijene smjestaja se krecu od 900,00 KM do 1100,00 KM i formiraju se u zavisnosti od pokretnosti i stanja korisnika.

Kome je smještaj namijenjen ?

Dom Vitalis prima kako pokretne tako i nepokretne ili polupokretne osobe. Naši korisnici su u prosjeku starosne dobi od 65 do 97 godina.

Kako je dom opremljen?

Korisnicima su na raspolaganju specijalni medicinski kreveti visoke kvalitete, antidekubitus dušeci, hodalice, kolica i  toaletna kolica te sva ostala medicinska oprema neophodna za olakšanje obavljanja svakodnevnih aktivnosti. Sobe su moderno i udobno namještene.

A socijalni život ?

Veliku važnost pridajemo brizi o duhovnom zdravlju korisnika i kvalitetnom provodjenju slobodnog vremena. Dolaskom u dom korisnicima se nastoji omogućiti pozitivna atmosfera kako bi se uključili u zajednički život doma. Okupacijskim i radnim aktivnostima kao sto su: društvene igre, razgovori o životnim temama, šetnje i izleti, uredjenje vrta, druženje uz pjesmu itd. koje su pod vodstvom uposlene socijalne radnice, nastoje se očuvati i pospješiti psiho-fizičke sposobnosti svih korisnika.

Informacije i rezervacije:

Dom Vitalis
Smještaj starijih i nemoćnih osoba
Velika Aleja 28
71210 Ilidža / Sarajevo
Tel./Fax.+387 33 761 836
Mob. +387 61 172 948
        +387 61 482 882
e-mail: info@vitalis.ba
web: www.vitalis.ba